120. yıl gururu
1984 yılında, pamuk ticaretinin dışarıya yönelik olması, biraz da dış alıcıların baskısı v daha çok pamuk ticaretinin düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak ve denetlemek üzere Ticaret ve Ziraat Bakanlığı'nın emri ile kurulan Adana Ticaret Odası 2014 yılı itibariyle 120 yaşına girmiş bulunuyor. Ticaret odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, 120 yıllık deneyimiyle çalışmalarını başarıyla sürdüren odanın, Adana ekonomisini layık olduğu en üst seviyelere taşıyacağı inancıyla 2014'ün tüm üyelerine bol kazançlar getirmesini diledi.
MİSYONUMUZU YERİNE GETİRDİK
Adana Ticaret Odası'nın 120'inci yıldönümü nedeni ile Yönetim kurulu Başkanı Atilla Menevşe açıklama yaptı. Menevşe, "1984 yılında, pamuk ticaretinin dışarıya yönelik olması, biraz da dış alıcıların baskısı v daha çok pamuk ticaretinin düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak ve denetlemek üzere Ticaret ve Ziraat Bakanlığı'nın emri ile kurulan Adana Ticaret Odası'nın 2014 yılı itibariyle 120 yaşına girmiş bulunduğunu belirterek, "Dünyada ve bölgemizde yaşanan çalkantılardan dolayı yer yer hizmetine ara vermek zorunda kalan odamız, 120 yıllık süreçte Adana ekonomisinin daha düzenli yürümesi ve üyelerinin üretimini dünya pazarlarına taşınması misyonunu en iyi şekilde yerine getirmiş olmanın gururunu ve onurunu yaşıyor. Bu vesile ile gerek oda organlarında görev alarak, gerekse üye olarak yer alan herkesi saygıyla anıyor şükranlarımı sunuyorum" dedi.
SİTELEŞME MODELİNE GİTMELİYİZ
Görevi aldığı 2013 yılının ikinci yarısında Adana'nın önceliklerini belirleyerek yol haritası yapmaya çalıştıklarını hatırlatan Atila Menevşe, " İlk etapta kent ekonomisini nasıl hareketlendirebiliriz sorularına yanıtlar bulmaya çalıştık. Meslek komitelerimiz ve odamız meclis bazında yaptığımız görüşmelerde Adana'nın lokomotif sektörlere gereksinim duyduğu ortaya çıktı. Gerek elimizdeki mevcut veriler, gerekse yaptığımız anketlerde mobilya, tekstil ve ayakkabı sektörlerindeki üretim kapasitelerinin Türkiye ölçeğinde önemli bir yere sahip olduğunu gördük. Öncelikle kentin değişik kesimlerinde dağınık şekilde üretim yapan bu sektörlerin bir araya getirilmesi için siteleşme modelinin hayata geçirilmesine yönelik aşamalar kaydedildi. Yerel seçimlerin ardından yönetime gelecek belediye başkanlarımızla bu sorunu en kısa zamanda çözeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.
1 MİLYON TL KAYNAK AYIRDIK
2014 yılında üyelerinin sorunlarını çözüme kavuşturan daha etkin bir oda olabilmek için önümüzdeki 4 yıl kapsayan bir çalışma programı hazırladıklarını kaydeden Menevşe konuşmasını şöyle sürdürdü: 2014 bütçemizi de 34 ana başlıktan oluşan çalışma programını hayata geçirebilecek şekilde düzenledik. 2014 bütçemizdeki en büyük artışı meslek komitelerimizin çalışmaları için ayrılan payda gerçekleştirdik. Çünkü Adana'nın başta ihracat olmak üzere tüm ekonomik göstergelerinin yükseltilmesi, kentin üretiminin yurt dışı pazarlara satılmasıyla mümkündür. O nedenle 2014 yılında tüm meslek komitelerimizin üretimlerinin yurt dışı pazarlarda tanıtım ve satışının gerçekleştirilmesi için önemli adımlar attık ve bunun için 2014 bütçemizde 1 milyon TL'nin üzerinde kaynak ayırdık. Böllece Adana'nın üretiminin dünya ile entegre olmasını sağlayacağız".
Bunların yanı sıra TÜYAP tarafından düzenlenen fuarla katılmak isteyen üyelere sundukları desteği 2014 yılında da sürdüreceklerini ifade eden Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, konuşmasını "120 yıllık deneyimiyle çalışmalarını başarıyla sürdüren odamızın, Adana ekonomisini layık olduğu en üst seviyelere taşıyacağı inancıyla 2014'ün üyelerimize bol kazançlar getirmesini diliyorum" sözleriyle noktaladı.
03.02.2014