ADANA ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ İTB’Yİ ZİYARET ETTİ

ADANA ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ İTB’Yİ ZİYARET ETTİ

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Ulusal Pamuk Konseyi ve ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz’ü ziyaret etti.


İZMİR- Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Ulusal Pamuk Konseyi ve ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz’ü ziyaret etti.
İzmir Tarım Grubu ile birlikte yaptıkları organizasyon kapsamında İzmir’e gelerek tarım ile ilgili kuruluşları ziyaret eden Adana Çiftçiler Birliği ELİDAŞ ve Ulusal Pamuk Konseyi çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarete İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük ve grup üyeleri de katıldı. Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, 1930 yılında kurulan güçlü ve prestijli bir sivil toplum örgütü olduklarını belirterek, “Özellikle yakında faaliyete başlayacak olan Elidaş’ın sistemi hakkında bilgi almak ve yakından takip ettiğimiz ve üyesi olduğumuz Ulusal Pamuk Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulunmak amacındayız” dedi. Adana Çiftçiler Birliği’ni ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Barış Kocagöz, 18 ortağı bulunan ELİDAŞ’a ait yatırımların tamamlandığı, faaliyete geçmek için Bakanlık izninin beklendiğini belirterek, “İzmir Ticaret Borsası tarımda ciddi bir kurum ve bir çok konuda önder. Lisanslı depoculuğu gerçek anlamda yapabilmek için ELİDAŞ’ı 8 borsa, 3 birlik ve 3 bankadan oluşan 18 ortaklı bir yapı ile kurduk. Pamuk numune alma sistemimiz, laboratuarımız ve depolarımız hazır, toplam 17 bin metrekare alanda inşaatımızı bitirdik. Şu ana kadar 13 milyon 5 milyon TL yatırım yaptık. ELİDAŞ ile birlikte, tarımda devrim olacak bir uygulamayı da hazırlıyoruz. Sistemin kapalı ve sınırlı kalmaması amacıyla, makbuzlarımız için Merkezi Kayıt Kuruluşu ile anlaştık, Takasbank’ı sisteme dahil ettik. ELİDAŞ’a pamuk gediğinde üretilecek makbuz, elektronik senet halinde direkt olarak Merkezi Kayıt Kuruluşu’na kayıt olacak. Sizler Adana’da hangi bankayla çalışıyor olursanız olun, sisteme giriş yaparak elektronik makbuzları görebilecek, alım-satım işlemi yapabileceksiniz. Bu konuda lisans almak üzereyiz. İzmir Ticaret Borsası’nda da spot piyasayı elektroniğe taşıyacak bir yatırım yaptık. Alıcı ve satıcının buluştuğu şeffaf piyasa kurduk. Bu sistemde alıcı-satıcı ve lot miktarları görülebilecek. Başka yatırımcılar da işlem yapabilecek. Sistem işlediğinde tarımda devrim diyebileceğimiz bir uygulama başlayacak. ELİDAŞ, pamuk için son şans olacak” diye konuştu.
Barış Kocagöz, Anada Çiftçiler Birliği üyelerinden ELİDAŞ’a destek olmalarını ve bilgilerini yörelerinde yaygınlaştırmasını isterken, Ulusal Pamuk Konseyi’nde daha etkin rol oynamalarını diledi. Kocagöz, “Amacımız UPK’yı kendi ayakları üzerinde durabilen, kişilere bağlı kalmadan uzun süre ülkeye hizmet edebilecek hale getirmek. Bu çatılar altında toplanmak ve etkin rol almak konusunda desteğinizi bekliyorum” diye konuştu.

Facebookta Paylaş