AOSB'DE BİR ''İLK''E DAHA İMZA ATILDI
Gerek ticaret hacmi, gerekse altyapı ve büyüklük olarak Türkiye genelindeki 268 organize sanayi bölgesi arasında ‘ilk 10’da yer alan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) bünyesinde Türkiye’de ilk defa ‘Özel Teknik Meslek Lisesi’ kuruluyor.
ADANA- Geçtiğimiz aylarda Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile OSB’lerde kurulabilecek teknik liselerin teşvik edilmesi ilk olarak Adana'da sonuçlarını vermeye başladı. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, OSB'deki ‘Protokol İmza Töreni’ndeki konuşmasında, okulun da önümüzdeki eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini almaya başlayacağını, 48 derslikli ve 1.200 öğrenci kapasiteli olacağını bildirdi. Sütcü, OSB bünyesinde ÇÜ’ye bağlı ‘Teknik Meslek Yüksekokulu’ olduğunu, ancak yüksekokula altyapı oluşturacak ‘teknik lise’nin eksikliğini hissettiklerini bildirdi.
“AOSB’DE 2-3 BİN TEKNİK ELEMAN İHTİYACI VAR”
Sütcü, “Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol ile OSB’lerde kurulabilecek teknik liselerin teşvik edilmesi hedefleniyordu. Bu kapsamda bize ilk başvuruyu Erkan Eğitim Kurumları yaptı” dedi.
Yapmış oldukları çalışma ve analizlerde, sadece AOSB bünyesindeki işletmelerde çalışacak yaklaşık 2-3 bin teknik elemana ihtiyaç duyulduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Bekir Sütcü, bu nedenle okulun eli anahtar tutan öğrenciler yetiştirecek olmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
“TOPLAM İSTİHDAMIN YÜZDE 12’SİNİ KARŞILIYORUZ”
Sütcü, “Adana’daki işsizliği, istihdama yönlendirmek istiyoruz. Kentteki toplam istihdamın yüzde 12’sini AOSB tek başına karşılıyor. Biliyorsunuz, Adana işsizlik oranının yüksek olduğu bir kent, bu oranı avantaja nasıl dönüştürebileceğimizin çabasındayız. Sanayicileri bölgemize çekerken, onların ihtiyaç duyduğu teknik elemanı yetiştirmek için bu tür eğitim kurumlarına da ihtiyacımız var'' diye konuştu.
“2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI’NA YETİŞECEK”
Sütcü, teknik lise bünyesindeki bölümlerin de, şu anda akademik faaliyetlerini sürdüren ÇÜ Teknik Meslek Yüksekokulu’nun altyapısını tamamlayacak şekilde 5 ana dalda açılacağını, böylelikle de ‘kalifiye elaman’ sorununun çözümünde önemli bir adım atılacağını ifade etti.
“TEKNİK LİSE BÜNYESİNDE 5 BÖLÜM OLACAK”
Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu da, “Bu proje ile ilk kez bir özel teşebbüs OSB içinde lise kuruyor. Protokol kapsamında teknik lise bünyesinde; kimya, tekstil, makine, elektrik ve elektronik olmak üzere 5 bölümden oluşacak. Darısı üniversiteye olsun'' diye konuştu.
“TEKNİK ELEMAN İŞGÜCÜNÜ YETİŞTİRECEĞİZ”
Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik ise, “Kurum olarak sadece Adana’ya değil, bölge insanına da hizmet veren bir markayız. Sanayinin altyapısını oluşturan ‘nitelikli ara eleman gücü’nü, bir başka ifade ile de teknik eleman gücünü yetiştirecek okulun protokolünü imzalamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu hizmetlerin tamamını, layıkıyla yerine getireceğiz” diye konuştu.
25 YILDA EĞİTİME 25. HALKA
Yüzçelik, konuşmasının devamında da şu görüşleri dile getirdi; “Adana Eğitim dünyasında 25 yılda 23 farklı bölüm ve yılda ortalama 7000 öğrenci kapasitesi ile hizmet veren Erkan Eğitim kurumları, bünyesine iki yıl önce 23.eğitim kurumu olarak Erkan Koleji'ni, bu yıl da 24. eğitim kurumu olarak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni kazandırmıştı. Teknik Meslek Lisesi ise Erkan Eğitim Kurumlarının 25 yılda 25. eğitim halkası olarak eğitim öğretim hizmeti verecek.
Konuşmaların ardından AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ile Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu arasında protokol imzalandı. İmza törenine, OSB Genel Sekreteri Mustafa Keskin, Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serdar Hatipoğlu, yönetim kurulu üyesi Erdal Hatipoğlu, Kurs Müdürü Kazım Avlar ile kurum avukatı Ceyda Yüzçelik katıldı.
02.01.2013